Топ 5 най-добри геймърски очила за компютър за 2023

Gaming Glasses

Търсите си нови геймръски очила за компютър? На правилното място сте,

Ще ви представим петта най-добри модела защитни очила за компютър, подходящи за геймъри.

През последното десетилетие гейминг индустрията отбеляза астрономически растеж и затвърди позицията си на един от най-доходоносните пазари в света. Всъщност тя е толкова доходоносна, че изпреварва филмовата и музикалната индустрия. По данни от последните няколко години игралната индустрия събира повече пари от тези други развлекателни сектори, взети заедно. През 2021 г. глобалните й приходи са нараснали до 180 млрд. долара, което е доказателство за широката й популярност и влияние. Прекомерното играене на игри обаче може да доведе до проблеми, свързани със зрението, и защитните очила са от съществено значение за гейминга в дългосрочен план устойчивото здраве на очите. Благодарение на съвременните постижения в технологиите за очила за геймъри, геймърите вече могат да избират от разнообразни ефективни очила на пазара, вариращи от достъпни и стилни рамки до лещи с защитно покритие от синята светлина. Ще ви представим петта най-добри модела защитни очила за компютър, подходящи за геймъри.

Gunnar Optiks

Очилата на Gunner са вид специализирани геймърски очила, предназначени за игри, чиято основна цел е да намалят напрежението в очите и да осигурят защита срещу вредната синя светлина, излъчвана от цифровите екрани. Ето някои от плюсовете и минусите на очилата Gunner Optic и защо те се считат за един от най-добрите избори за геймърите:

Плюсове:

Намаляване на напрежението в очите: Очилата Gunner Optics са проектирани така, че да намаляват напрежението в очите, причинено от продължителни сесии на игри. Те имат жълт оттенък, който филтрира синята светлина, която с течение на времето може да доведе до умора и напрежение на очите.

Комфорт: Ергономичният дизайн на очилата Gunner Optiks е съобразен с нуждите на геймърите, с леки рамки и удобни подложки за нос, които могат да намалят натиска върху носа.

Защита на очите: Очилата Gunner Optiks също така осигуряват защита срещу вредната синя светлина, която може да увреди ретината и да доведе до дългосрочни проблеми със зрението.

Недостатъци:

Цена: Очилата Gunner Optiks обикновено са по-скъпи от обикновените очила, което може да бъде пречка за някои геймъри, които разполагат с ограничен бюджет.

Възможности за избор на стил: Някои геймъри може да не харесат стиловите опции, предлагани от очилата Gunner Optic, тъй като те имат по-скоро спортен вид, който може да не е подходящ за всички ситуации.

https://gunnars.bg/гейминг-очила

PREDCOMPA

PREDCOMPA е марка защитни очила за компютър, която предлага стилни, унисекс модели със защита от синя светлина. Целта на тези очила е не само да предпазят очите ви от вредната синя светлина, но и да ви накарат да изглеждате професионално. Защитата от синя светлина, предлагана от тези очила, може да помогне за намаляване на напрежението в очите и подобряване на качеството на съня, което е важно за геймърите, които прекарват дълги часове пред екраните.

 Очилата са изработени от пластмаса, която е гъвкав материал и може да пасне на много различни видове лица. Марката предлага и безплатна политика за връщане на всички поръчки, което може да бъде полезно за тези, които се затрудняват да изберат правилния модел. Освен това цените на тези очила са достъпни, което ги прави чудесен избор за тези, които разполагат с ограничен бюджет.

Плюсове:

Стилен дизайн: Очилата PREDCOMPA са проектирани така, че да изглеждат професионално и стилно, което може да бъде чудесно решение за тези, които искат да предпазят очите си, но същевременно да изглеждат модерно.

Защита от синя светлина: Всички очила, предлагани от PREDCOMPA, имат защита от синя светлина, която може да помогне за намаляване на напрежението в очите и подобряване на качеството на съня.

Гъвкавост: Пластмасовият материал, от който са изработени тези очила, ги прави гъвкави и подходящи за различни типове лица.

На достъпна цена: Цените на очилата PREDCOMPA са достъпни, което може да бъде важен фактор за хората с ограничен бюджет.

Политика за безплатно връщане: Марката предлага безплатна политика за връщане на всички поръчки, което може да бъде полезно за тези, които се затрудняват да изберат правилния модел.

Недостатъци:

Ограничено разнообразие: Марката може да не предлага толкова голямо разнообразие, колкото други марки, що се отнася до стиловете и цветовете на рамките.

Възможности за предписване (очила с диоптър): Очилата PREDCOMPA  нямат толкова възможности за изработка на очила за диоптър.

Spektrum

Spektrum е шведска компания, която произвежда очила за геймъри, предназначени да намалят напрежението в очите и да подобрят визуалните характеристики. Техните очила са изработени от висококачествени материали и са предназначени да филтрират синята светлина, която може да причини умора на очите и да наруши режима на сън. Това прави очилата Spektrum чудесен избор за геймъри, които прекарват дълги часове пред екраните. Освен това Spektrum предлага лещи по лекарско предписание, така че геймърите, които се нуждаят от коригиращи лещи, също могат да се възползват от техните очила. Един потенциален недостатък на очилата Spektrum е, че те могат да бъдат сравнително скъпи в сравнение с други марки очила за геймъри.

Плюсове:

  • Очилата Spektrum са проектирани така, че да филтрират синята светлина, която може да причини умора на очите и да наруши режима на сън.
  • Очилата са изработени от висококачествени материали и предлагат широка гама от стилове и цветове, които да отговарят на индивидуалните предпочитания.
  • Spektrum предлага лещи с рецепта, което прави очилата им чудесен избор за геймъри, които се нуждаят от коригиращи лещи.

Минуси:

  • Очилата Spektrum могат да бъдат сравнително скъпи в сравнение с други марки очила за игри.
  • Някои потребители могат да сметнат, че очилата са тежки или неудобни за носене за дълъг период от време.

https://spektrumglasses.com

Barner

Barner е испанска марка, която предлага стилни очила за геймъри, предназначени да предпазват от дигитално натоварване на очите. Техните очила се отличават с различни лещи, включително блокиращи синята светлина и фотохромни лещи, и се предлагат в различни дизайни и цветове.

Плюсове:

  • Очилата Barner имат лещи, които блокират синята светлина, която може да причини умора на очите и други здравословни проблеми.
  • Очилата се предлагат в различни дизайни и цветове, което ги прави чудесен избор за геймърите, които искат да изглеждат добре и същевременно да предпазват очите си.
  • Barner предлага различни варианти на лещи, включително блокиращи синята светлина и фотохромни лещи, така че геймърите могат да изберат лещите, които най-добре отговарят на техните нужди.

Минуси:

  • Очилата Barner могат да бъдат сравнително скъпи в сравнение с други марки очила за игри.
  • Някои потребители могат да сметнат, че очилата са тежки или неудобни за носене за дълъг период от време.

https://barnerbrand.com

Ocushield

Ocushield е британска компания, която произвежда геймърски очила за компютър, предназначени да предпазват от цифрово натоварване на очите и да подобряват визуалните характеристики. Техните очила са проектирани така, че да филтрират синята светлина, която може да причини умора на очите и други здравословни проблеми. Освен това очилата Ocushield се предлагат в различни стилове и цветове, така че геймърите могат да изберат очилата, които най-добре отговарят на техните предпочитания. Един потенциален недостатък на очилата Ocushield е, че те могат да бъдат сравнително скъпи в сравнение с други марки очила за игри. Въпреки това очилата им са известни със своята издръжливост и устойчивост на надраскване, което може да ги направи добра инвестиция за геймърите, които искат очила, които ще издържат дълго.

Плюсове:

  • Очилата Ocushield са проектирани така, че да филтрират синята светлина, която може да причини умора на очите и други здравословни проблеми.
  • Очилата се предлагат в различни стилове и цветове, така че геймърите могат да изберат очилата, които най-добре отговарят на техните предпочитания.
  • Очилата Ocushield са известни със своята издръжливост и устойчивост на надраскване, което ги прави добра инвестиция за геймъри, които искат очила с дълъг живот.

Минуси:

  • Ocushield glasses can be relatively expensive compared to other gaming glasses brands.
  • Some users may find the glasses to be heavy or uncomfortable to wear for long periods.

https://www.ocushield.com/?currency=EUR

В обобщение, геймърите прекарват дълги часове взиране в екраните, което може да доведе до напрежение в очите, главоболие и други проблеми, свързани със зрението. Компютърните очила могат да помогнат за облекчаване на тези симптоми, като намалят количеството синя светлина, която попада в очите. Като цяло компютърните очила са важен инструмент за всеки, който иска да защити очите си и да подобри цялостното си здраве и благосъстояние, докато играе видео игри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *