Дамски очила за компютър 

дамски очила за компютър снимка с модел

Rosa

Pelagia

Elba

Parker

Banner

Rosa

Billie

Sutich

Stark

Kent

Търсите си дамски очила за компютър?

Навярно вече сте срещали някой от неприятностите причинени от синята светлина на екраните. Но знаете ли всъщност какво представлява синята светлина, от която предпазват защитните очила за компютър?

По време на работа с  дигитално устройство, източника на светлина е екрана в който се взираме. Но всъщност има друг много по-силен източник на синя светлина, който срещаме в ежедневието си – слънцето. Слънчевата светлина се състои от лъчи които се характеризират като:

  • червена
  • оранжева
  • жълта
  • зелена
  • синя
  • индиго
  • виолетова

Всеки от тези лъчи има две характеристики – ниво на енергия и дължина на вълната. Представете си че подреждаме лъчите в спектрум, където на единия край се позиционира червената светлина, която има дълга дължина на вълната, но ниско ниво на енергия. На другия край на спектрума е синята светлина. Тя е с къса дължина на вълната, но високо енергийно ниво. Обикновено я виждаме като бяла.

Чудите се, защо след като срещаме синята светлина всеки ден в слънцето, а не изпитваме никакъв негативен ефект, защо тогава екраните могат да са вредни? Защото често се случва да използваме дигитално устройство в късните часове на деня. Това е неестествена светлина и вреди на биологичния на часовник, а последствието е нарушен сън. В същото време, по време на работа, човек стои близо до екрана и то за много дълъг период. В такъв случай, почти всичката синя светлина преминава през роговицата и лещата и достига до ретината. Тази светлина може да повлияе на зрението и може да състари преждевременно очите. Последствията са тези, които вече изредихме по-рано – парене в очите, умора, главоболие и нарушен цикъл на съня.

Ако изпитвате някой от тези симптоми или прекарване повече от 4 часа пред екран, ви препоръчваме да слагате предпазни очила за компютър. При нас може да откриете подбрани модели очила, които не само ще защитят очите ви, но ще допринесат за професионалния ви вид.